Купуючи дитині демісезонні черевики, ми часто забуваємо звернути увагу на матеріали підкладки, що використовуються в них. Заглянемо всередину цього взуття і постараємося відповісти на запитання – чи це важливо при його виборі.

Найпопулярнішими варіантами підкладки в демісезонних черевиках є байка, фліс і бавовна. Зупинимося на їх складі, а також розглянемо які переваги та недоліки.

Отже, байка – це натуральний матеріал, що складається з бавовни та вовни. Кількісне їх співвідношення різне, наскільки різний і вид вовни використовуваний виробниками. Наприклад, у підкладці демісезонних черевиків ТМ Котофей використовується 60-70% вовни, завдяки чому вони мають відмінні теплозахисні властивості. Крім цього, байка відмінно поглинає вологу і в таких черевиках завжди сухо та тепло, навіть якщо Ви знаходитесь довгий час у приміщенні. Іншими словами, ця тканина не ширяє і добре гріє.

Фліс – це матеріал, що складається з поліестеру. Його структура чимось схожа на шерсть і є переплетеними між собою синтетичними волокнами, що утворюють велику кількість повітряних кишень. Оскільки саме повітря є найкращим утеплювачем, така підкладка добре захистить від холоду. Недарма з флісу виготовляється величезна різноманітність одягу, який називають «флісками».

Фліс м'який та приємний на дотик матеріал, але має високі показники гідрофобності. Він практично не вбирає вологу. Тому, висока ймовірність у таких демісезонних черевиках «промочити» ноги, якщо у Вашої дитини високі показники потовиділення або Ви зайшли на годинку-другу в кінотеатр чи торговий центр. Але, виробники дитячого взуття часто використовують їх у комбінації з мембранними матеріалами, що усуває цей недолік.

Бавовна – матеріал рослинного походження з бавовнику. Він менш теплий ніж байка і не так інтенсивно вбирає вологу. Хороший як підкладка в дитячих черевиках на весняний період.

Хоча, правду кажучи, виробники використовують значно більше матеріалів як підкладки для демісезонного взуття, які є комбінаціями цих трьох видів. Ми ж їх виділили, щоб показати, що наявність у підкладці дитячих демісезонних черевиків натуральної вовни значно покращує їх експлуатаційні властивості.

Підведемо підсумки:

- при купівлі демісезонного взуття віддавайте перевагу черевикам з підкладкою з натуральних матеріалів, що містять шерсть (якщо, звичайно, не йдеться про варіанти з пакетом мембранних матеріалів).

Сподіваємося, що цей матеріал буде корисний Вам при покупці дитині демісезонного взуття.

Подивитися варіанти черевиків з підкладкою з байки Ви можете у розділі Дитячі черевики.

Теплих та комфортних прогулянок!